Ta hand om din syn

Hej där alla läsare idag ska vi prata lite närmare om det här med ögonsjukdomar. Det är ett område som jag tror är väldigt främmande för många av oss, men jag är säker på att vissa av er är väl medvetna om vad ögonsjukdomar innebär och vilka risker som finns.

Det är viktigt att hålla koll på sina ögon, vi får bara ett par och det går inte direkt att ersätta. Jag brukar faktiskt en gång om året gå på en kontroll för att säkerställa så att det inte finns några problem som kan leda till ytterligare konsekvenser. Än så länge ser allt bra ut men för mig finns det alltid en risk. Många i min släkt har haft besvär med ögonsjukdomar och det är faktiskt så att en hel del sådana ögonsjukdomar är ärftliga, vilket betyder att risken för att jag så småningom drabbas finns där. 

Ögonsjukdomar kan vara väldigt jobbiga, det är överlag alltid jobbigt att ha problem med ögonen eftersom det oftast påverkar vår syn. Sen är det självklart så att man kan behandla ögonsjukdomar ganska bra och det är därför viktigt att man då upptäcker de eventuella besvären fort så att det inte leder till mer allvarlig konsekvenser. Jag gick på en undersökning för några år sedan och upptäckte att jag då behövde glasögon, inte för att jag såg dåligt utan för att mina ögon behövde fokusera mer än vanligt. Min syn var precis lika bra som tidigare men det sliter tydligen på ögonen om de måste arbeta hårdare för att se lika bra. Hade jag ignorerat det så hade det kunnat bli så illa att jag hade fått mer problem med åren, vilket jag definitivt gärna hade undvikit. Det var allt för mig, nu får ni ha en fantastiskt fin måndag! Ta hand om er så hörs vi snart igen.